De toekomst van modern luxury: reimagine!

Jaguar Land Rover kondigt nieuwe toekomststrategie ‘Reimagine’ aan: de toekomst van modern luxury!

Jaguar Land Rover kondigt nieuwe toekomstplannen aan waarmee onze merken invulling geeft aan de toekomst van modern luxury door design. Dankzij de strategie ‘Reimagine’ krijgen de merken Jaguar en Land Rover een geheel eigen invulling. Bovendien vormt de strategie een blauwdruk voor duurzaamheid, zowel voor het milieu als de samenleving. Zodoende wordt Jaguar Land Rover een meer wendbare producent van ’s werelds meest begeerlijke, luxe voertuigen en de allerbeste service.

Thierry Bolloré, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover, zegt: “Jaguar Land Rover is unique in the global automotive industry. Designers of peerless models, an unrivalled understanding of the future luxury needs of its customers, emotionally rich brand equity, a spirit of Britishness and unrivalled access to leading global players in technology and sustainability within the wider Tata Group. We are harnessing those ingredients today to reimagine the business, the two brands and the customer experience of tomorrow. The Reimagine strategy allows us to enhance and celebrate that uniqueness like never before. Together, we can design an even more sustainable and positive impact on the world around us.”

Jaguar
Vanaf 2025 zullen alle nieuwe Jaguar modellen uitsluitend leverbaar zijn met een volledig elektrische aandrijving. Het Verenigd Koninkrijk heeft recent aangegeven dat het de verkoop van verbrandingsmotoren vanaf 2030 niet meer toestaat. Vanaf dat moment moet elke nieuwe auto een elektrische of hybride uitvoering zijn. In de rest van Europa is de oliegestookte krachtbron vanaf 2035 aan de beurt om te verdwijnen. De verwachting is dat vanaf 2030 al onze Jaguar modellen in de showroom volledig elektrisch zijn.

Een blik op de toekomst
Halverwege dit decennium is Jaguar omgetoverd in een volledig elektrisch luxemerk met een drastisch gewijzigd portfolio, bestaande uit modellen met aantrekkelijke designs en baanbrekende technologie van de volgende generatie. Jaguar creëert hiermee unieke ervaringen voor klanten. Hoewel het naamplaatje wordt behouden, zal de geplande Jaguar XJ-vervanging geen deel uitmaken van de line-up: Jaguar streeft ernaar om zijn unieke potentieel te realiseren.
Jaguar en Land Rover bieden tegen 2030 elektrisch rijplezier aan. Tegen die tijd zal – behalve 100% van de Jaguar-verkopen – naar verwachting 60% van de verkochte Land Rovers uitgerust zijn met emissievrije aandrijflijnen.

Het doel van Jaguar Land Rover is om in 2039 CO2-neutraliteit te realiseren in de toeleveringsketen, producten en activiteiten. Als onderdeel van deze ambitie bereidt Jaguar Land Rover zich ook voor op de verwachte invoering van brandstofceltechnologie met schone waterstof, aangezien deze industrie steeds meer voet aan de grond krijgt. De ontwikkeling is al aan de gang met prototypes die binnen de komende twaalf maanden op de Britse wegen arriveren als onderdeel van het langetermijninvesteringsprogramma.