Land Rover presenteert Range Rover Sport HST met mild-hybride zes-in-lijn benzinemotor

LAND ROVER PRESENTEERT RANGE ROVER SPORT HST MET MILD‑HYBRIDE ZES‑IN‑LIJN BENZINEMOTOR VOOR VERFIJNING ÉN PRESTATIES 

De Range Rover Sport combineert moeiteloos zijn dynamische rijgedrag en verfijning met de kenmerkende terreinkwaliteiten van Land Rover. De introductie van de nieuwe zescilinder‑in‑lijn, 3,0‑liter benzinemotor met 294 kW (400 pk) vermogen brengt het prestatieniveau en de verfijning naar een nog hoger niveau en zorgt voor een lager brandstofverbruik. 

Zes-in-lijnmotor verfijnder en alerter

De nieuwe Ingenium-benzinemotor is in eerste instantie voorbehouden aan de speciale HST-uitvoering. De sterke zes‑in‑lijn benzinemotor is alerter en verfijnder dan de vorige V6‑benzinemotor. Dankzij 550 Nm koppel sprint de Range Rover Sport HST in 6,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. De topsnelheid is 225 km/uur.De soepele zescilinder bevat geavanceerde technologie, zoals de nieuwe elektrische supercharger. Dankzij de directe verbinding met het gaspedaal draait de supercharger binnen een halve seconde op een snelheid van 120.000 toeren per minuut. Daarmee behoort het begrip 'turbogat' voor Land Rover tot het verleden.De twin-scroll turbo en Continuous Variable Valve Lift verhogen het motorvermogen en optimaliseren de efficiëntie. Daarbij heeft de nieuwe zescilinder benzinemotor ook de kenmerkende verfijning van Range Rover, terwijl het brandstofverbruik en de emissies worden gereduceerd.

Nieuwe Mild Hybrid Electric Vehicle-aandrijflijn

Deze prestatieverhogende technologieën werken samen met de nieuwe Mild Hybrid Electric Vehicle-aandrijflijn (MHEV). Het verbruik bedraagt daardoor 9,3 l/100 km en de CO2‑uitstoot 213 g/km*. Dit is het nieuwste hoofdstuk in het plan van Land Rover om in 2020 een geëlektrificeerde uitvoering van elk model te leveren.De intelligente technologie is gebaseerd op een splinternieuw Start‑Stop‑systeem dat de motor uitschakelt als de auto stilstaat en combineert de nieuwe 3,0‑liter benzinemotor met een elektromotor. Het systeem kan dankzij regeneratief remmen energie terugwinnen en opslaan in het 48‑volt accupakket. Die energie kan worden benut voor bijvoorbeeld wegrijden vanuit stilstand.

Door Jaguar Land Rover ontworpen

De mild-hybride aandrijflijn is volledig door Jaguar Land Rover ontworpen en geproduceerd. Jaguar Land Rover produceert de nieuwe 3,0‑liter zescilinder Ingenium‑benzinemotor, net als de huidige viercilinder benzine- en dieselmotoren, in zijn Engine Manufacturing Centre in Wolverhampton in het Verenigd Koninkrijk.Nick Rogers, Executive Director of Product Engineering, Jaguar Land Rover, zegt:"In‑line six‑cylinder engines are inherently better balanced than V6 designs and our all‑new Ingenium unit builds on that promise to optimise efficiency in all operating conditions. Advanced features, including an electric supercharger, ensure distinctive Range Rover Sport performance and responses, while the intelligent MHEV system harvests energy to improve fuel economy and reduce emissions."

Range Rover Sport HST

De nieuwe Range Rover Sport HST is te bestellen voor € 139.020,-. De auto is te configureren via www.landrover.nl.