Prominente rol voor nieuwe Land Rover Defender in finale WK Rugby

De felbegeerde Webb Ellis Cup, die is uitgereikt aan de spelers van Zuid-Afrika na het winnen van de finale van het WK Rugby 2019 in Japan, werd het veld op gereden door de nieuwe Land Rover Defender.

De nieuwe Defender, die afgelopen september werd onthuld op de autoshow van Frankfurt, paradeerde over het veld in het uitverkochte Yokohama Stadium en voor het oog van ruim 90 miljoen tv-kijkers over de hele wereld. Na het laatste fluitsignaal van de adembenemende WK-finale reed de Defender het veld op met de Webb Ellis Cup, die overhandigd werd aan Sir Bill Beaumont, voorzitter van de wereld rugbybond.

De prominente rol van de Defender bij de overhandiging van de Webb Ellis Cup is de bekroning op de succesvolle samenwerking. Land Rover is officieel partner van het WK Rugby 2019 in Japan. Land Rover leverde onder meer de mascottes voor de WK-finale. Land Rover koos voor Eita Amino (7) en Fuu Ono (10) die in eerste instantie waren geselecteerd als mascotte voor de wedstrijd tussen Canada en Namibië, die uiteindelijk werd afgelast vanwege een tyfoon die toen langs Japan raasde. De twee werden verrast en kregen het mooie nieuws te horen van Toshiaki Hirose, voormalig aanvoerder van het Japanse nationale rugbyteam. Behalve dat hebben ook circa 8.000 Japanse kinderen op 300 verschillende scholen rugby leren spelen dankzij een door Land Rover gesponsord opleidingsprogramma.

Gepersonaliseerd voor jouw wereld

De nieuwe Land Rover Defender komt op de markt als driedeurs Defender 90 met maximaal zes zitplaatsen en als vijfdeurs Defender 110 met vijf, zes of zeven zitplaatsen. Het aanbod omvat ook een aantrekkelijke First Edition, een top-of-the-range Defender X-versie en standaard, S, SE en HSE-uitvoeringen.

Klanten kunnen de Defender op meer manieren personaliseren dan bij welke andere Land Rover dan ook. De accessoirepakketten Explorer, Adventure, Country en Urban Pack geven de nieuwe Defender elk een eigen karakter. De First Edition heeft een unieke specificatie en is alleen beschikbaar gedurende het eerste productiejaar. Verder is de nieuwe Defender verkrijgbaar met de grootste keuze aan accessoires die ooit beschikbaar waren voor een nieuwe Land Rover, variërend van de Remote Control Electric Winchº tot een daktent, opblaasbare waterdichte zonneschermen, trekhaaksystemen en dakdragers.

De New Land Rover Defender 90 is leverbaar vanaf € 94.300,-, New Land Rover Defender 110 vanaf € 101.300,-. De Defender is ook leverbaar als ‘Commercial’ (grijs kenteken) vanaf € 46.730,- (Belastingplan 2019).